Think Quest
http://forum.thinkq.nl/

Leider Sea Shepherd internationaal gezocht
http://forum.thinkq.nl/viewtopic.php?f=77&t=9161
Pagina 1 van 1

Auteur:  Sam33 [ za jun 26, 2010 3:12 am ]
Berichttitel:  Leider Sea Shepherd internationaal gezocht

Leider Sea Shepherd internationaal gezocht
Uitgegeven: 25 juni 2010

TOKIO - De internationale opsporingsorganisatie Interpol heeft de Canadese leider van milieuorganisatie Sea Shepherd op een lijst met gezochte mensen gezet. Dat heeft de Japanse kustwacht vrijdag bekendgemaakt.
© AFP

Japan probeert al maanden om de 59-jarige Paul Watson in handen te krijgen. Hij wordt gezocht wegens een specifiek incident, waarbij Japanse walvisvaarders gewond zouden zijn geraakt.

Watson is kapitein van het actieschip Steve Irwin, dat vaart onder Nederlandse vlag en probeert de vangst van walvissen te hinderen.

Volgens een woordvoerster van de kustwacht is geen internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Interpol heeft een zogenaamd blauw memo uitgegeven, waarin landen wordt gevraagd informatie over Watson door te spelen aan de Japanse politie.

Verbod

Japan vangt ondanks een internationaal geldend verbod nog steeds elk jaar honderden walvissen. Afgelopen seizoen had Tokio toestemming gegeven voor de vangst van negenhonderd dieren, maar door de vele acties van de Sea Sheperd kon slechts de helft van dat aantal worden gedood.

Auteur:  Sam33 [ za jun 26, 2010 3:20 am ]
Berichttitel:  Re: Leider Sea Shepherd internationaal gezocht

Paul Watson is niet alleen drijvende motor achter Sea Sheperd, maar ook één van de oprichters van Greenpeace. We hebben Watson wel eens uitgenodigd op de Pinksterlanddagen. Op het laatste moment moest hij afzeggen omdat hij naar de begrafenis moest van één van de andere initiators van Greenpeace.
Eerst dachten we: wat jammer dat hij er niet is. Maar daarna brak de kritiek los: hij blijkt niet alleen toffe dingen te doen, maar bijvoorbeeld ook connecties te hebben met Front National. Brigitte Bardot is hun mascotte. Bardot is niet alleen een beroemde dierenrechtenactiviste, maar ook extreem rechts.

Evengoed is het waanzinnig dat Watson nu op internationale lijsten terecht komt terwijl hij zich keurig aan de wet houdt. In internationale wateren hebben staten namelijk geen macht (daarom zijn ze internationaal), en heeft ieder individu het recht om een ander te dwingen zich aan het internationale recht te houden. Walvisvaart is wereldwijd verboden. Watson heeft volgens het internationaal recht dus het volste recht om een walvisvaarder te kelderen als deze zich na een waarschuwing niet terugtrekt. Degene die op de internationale opsporingslijst moet staan is Japan zelf.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/