Het is nu wo jan 24, 2018 1:51 am
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
 Kuifje en de fundamentalistische minister 
Auteur Bericht
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Kuifje en de fundamentalistische minister
Minister Verdonk wil drie imams van een grote moskee uitzetten, omdat ze het salafisme prediken.
"Bij een meerderheid leidt prediking van het salafistische gedachtegoed niet tot radicalisering, aldus de AIVD. Wel zijn er 'directe aanwijzingen' dat groepen radicale moslims niet meer in grote moskeeën komen maar zijn uitgeweken naar kleine gebedshuizen of huiskamers." (ED 22-1-2005)
En op de één of andere vreemde manier volgt daar dus uit dat die salafistische imams niet meer in Nederlandse moskeeën mogen prediken. Daarom gooien we er nu drie buiten, en zullen andere salafistische imams dat liever voorkomen, en dus voortaan liever niet meer in het openbaar, maar in kleinere gebedsruimtes of huiskamers preken.

Dat treft, want daar zitten die radicale moslims ook al, en wees nu eerlijk, wat moeten radicale imams en radicale moslims nu op verschillende plekken? Verdonk brengt hen weer samen, zodat er ongetwijfeld nog vele AIVD-rapporten over nieuwe grote gevaren zullen volgen, en vele uitzettingen en noodwetten en desnoods grondwetswijzigingen.

Maar als je nu even je kwaadheid achter je laat... Of dat nu mijn soort kwaadheid is over een vermeende hetze tegen moslims en over een onmenselijk vreemdelingen- en integratiebeleid, of dat je de tegengestelde mening hebt, en juist vind dat de overheid veel te slap optreedt in dit vermeende multiculturele drama waar Nederland in zou verzuipen.

Als je die kwaadheid achter je laat, blijft er een naakt feit over:
Onze overheid wil kerk en staat gescheiden houden.
En toch beslist Vadertje Staat op dit zelfde moment wat wij dienen te geloven en wat niet.

Verdonk wil immers de volgens haar verderfelijke salafistische imams het land uit zetten. Ook de Tweede Kamer steunt het idee dat radicale imams uitgezet moeten worden, en dat radicale moskeeën gesloten moeten worden. Sterker nog, er moet zo snel mogelijk een Nederlandse imamopleiding komen, waar imams worden opgeleid 'met Nederlandse waarden en normen.'

Gek is dat. Je mag dus wel moslim zijn in Nederland, maar alleen als je een door de Nederlandse staat goedgekeurde vorm van Islam aanhangt. Sommige moslims zeggen: je mag van onze regering wel moslim zijn, zolang je maar geen mening hebt en zolang je je hele culturele rijkdom maar volledig ontkent en verloochent.
Vrijheid van geloof en vrijheid van meningsuiting, zolang je maar ónze mening hebt en niet een andere.

Welke woorden je er ook voor kiest, het feit is er:
Hoewel onze overheid zegt dat ze een scheiding van kerk en staat wil, beëindigt ze juist zelf die scheiding.

Hypocriet noemt men dat, dat je zelf doet waar je zo fel tegen zegt te zijn.
Maar is het behalve hypocriet misschien wel terecht?

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


do feb 24, 2005 4:43 am
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht 
Advocaat: Imams niet verdacht van strafbaar feit
Donderdag 24 februari, AMSTERDAM - Marq Wijngaarden, advocaat van de met uitzetting bedreigde imams uit Eindhoven, zegt dat de mannen niet worden verdacht van strafbare feiten, zoals opruiing en ronselen voor de jihad. Volgens de raadsman heeft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) de bewering dat de imams een gevaar vormen voor de openbare orde, verzonnen.

„Daar is absoluut geen bewijs voor, en het staat ook nergens”, aldus Wijngaarden donderdag. De advocaat meent dat het ambtsbericht van de AIVD, op basis waarvan minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) de imams wil uitzetten, alleen spreekt over de islamitische stroming die de voorgangers aanhangen. „Het feit dat mijn cliënten salafisten zijn, maakt ze volgens de AIVD radicaal en gevaarlijk voor de nationale veiligheid. Het ambtsbericht zegt niets over aanzetten tot jihad (heilige oorlog). Strafrechtelijk valt hen niets te verwijten”. De advocaat bevestigde dat hij samen met zijn cliënten bezwaar zal aan tekenen tegen het voornemen van minister Verdonk om van twee van de imams hun verblijfsvergunning af te nemen en het afwijzen van een verzoek tot verlenging van de vergunning van de derde. „Desnoods gaan wij door tot het Europees Hof. Het gaat hier om mensenrechten en godsdienstvrijheid”, aldus Wijngaarden. Wanneer de zaak inderdaad voor het Europees Hof komt, kan het volgens de advocaat nog makkelijk vijf jaar duren voor er een definitieve uitspraak is. De advocaat, gespecialiseerd in vreemdelingenrecht, heeft goede hoop op het slagen van zijn zaak. „Volgens de internationale verdragen zijn onze kansen groot, maar tegenwoordig heb je hier bijna geen rechtszekerheid meer.” Wijngaarden vermoedt dat minister Verdonk een politiek spelletje speelt. „Ik twijfel er niet aan dat ze liever een radicale imam had gehad, maar die kon ze niet vinden. Het zal me niets verbazen als ze binnenkort meer imams gaat dwars zitten.” De met uitzetting bedreigde imams wonen volgens hun advocaat zes en tien jaar in Nederland. De derde is inmiddels niet meer in Nederland, omdat zijn verblijfsvergunning op verzoek van minister Verdonk niet is verlengd.

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


do feb 24, 2005 3:39 pm
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht 
Twijfel over uitzetting van imams
Door RIEKS HOLTKAMP

Donderdag 24 februari, EINDHOVEN – Rechtsgeleerden betwijfelen of minister Verdonk genoeg bewijsmateriaal in handen heeft om de drie imams van de Eindhovense Al Fourqaan-moskee het land uit te zetten. Nu de imams in beroep gaan tegen hun uitzetting komt de zaak zeker voor de rechter. De advocaat van twee van hen spreekt over aantasting van de godsdienstvrijheid en zal de zaak eventueel doorzetten tot aan het Europese Hof.

De Amsterdamse advocaat Marq Wijngaarden, van het advocatenkantoor Böhler, Franken, Koppe en Wijngaarden, heeft de verdediging op zich genomen van twee van de drie imams. De imams kregen maandag van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Immigratie te horen dat hun verblijfsvergunning zal worden ingetrokken. Een derde imam, van wie de verblijfsvergunning niet wordt verlengd, verblijft al geruime tijd in het buitenland.

Volgens Wijngaarden was de Bosnische imam al zes jaar in Nederland als imam actief en zijn Kenyase collega zelfs 10 jaar. Omdat er al die jaren tegen hen nog nooit een klacht is ingebracht, neemt Wijngaarden aan dat er nu sprake is van ’politieke druk’, op grond waarvan de minister haar opstelling heeft gewijzigd. „In de beslissing van de minister, die ze op grond van AIVD-informatie heeft genomen, is geen sprake van strafbare feiten”, aldus Wijngaarden. „De imams wordt alleen verweten dat ze de conservatieve stroming van het salafisme vertegenwoordigen, waarin anderen geheel ten onrechte hun recht op geweld tegen de westerse samenleving baseren.” „Maar het is niet strafbaar om een bepaalde godsdienstige overtuiging te hebben. Als dat wel zo is, betekent dit een aantasting van de godsdienstvrijheid”, meent Wijngaarden. De verdedigingsstrategie zal hij in belangrijke mate op dit aspect concentreren, kondigt de raadsman aan. Wijngaarden wil de namen van zijn cliënten uit privacy-overwegingen niet wil noemen.

Beide imams zijn niet tegen niet-moslims. Wel wijzen ze op grond van hun overtuiging bepaalde westerse normen en waarden af, legt Wijngaarden uit. „Zo zijn ze tegen het gebruik van alcohol en tegen seks voor het huwelijk. Maar geweld tegen de westerse samenleving wijzen beide imams ten stelligste af. Eigenlijk worden de imams nu gestraft voor het feit dat anderen buiten hun gezichtsveld onjuiste conclusies trekken uit hun religieuze opvattingen en tot geweld overgaan.”

De raadsman acht dat feit echter een wankele juridische basis om het vergaande besluit van uitzetting te rechtvaardigen. Wijngaarden heeft veertien dagen de tijd om tegen de beslissing te protesteren, door middel van een ’zienswijze’, zoals dat in juridisch jargon heet. Tegen de beslissing die justitie daarop neemt kan in beroep worden gegaan en daarna kan ook nog hoger beroep worden ingesteld. Uiteindelijk kan het besluit om de verblijfsvergunning in te trekken voor het Europese Hof ter vernietiging worden voorgedragen. Afhankelijk van het oordeel van de rechter -eventuele opschorting van een uitzettingsbevel- kunnen beide imams de uitkomst van het beroep en hoger beroep in Nederland afwachten. Zelfs het Europees Hof kan de Nederlandse justitie via een zogenaamde ’interim-measure’ opdragen om hangende de procedure de imams niet het land uit te zetten. „In theorie is het mogelijk dat beide imams, zoals minister Verdonk denkt, binnen zes weken het land kunnen worden uitgezet, maar ik acht dat niet erg waarschijnlijk”, aldus Wijngaarden.

De bewindsvrouw baseert zich op vertrouwelijke informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Die is voor de rechter heel moeilijk te toetsen. Volgens een ambtsbericht van de AIVD vormen de drie imams van de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven een gevaar voor de nationale veiligheid. Zij zetten aan tot haat en staan toe dat in hun moskee strijders worden geworven voor de heilige oorlog, aldus de AIVD. Op basis hiervan heeft Verdonk de drie imams tot ongewenste vreemdelingen verklaard.

Nu de imams in beroep gaan, moet de minister voor de bestuursrechter 'voldoende aannemelijk maken' dat de drie een gevaar vormen voor de openbare orde of de nationale veiligheid. „Het staat niet vast of dat lukt,” zegt Tom Barkhuysen, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Hij geeft een voorbeeld: „Een bandopname van een anti-westerse preek is relevant materiaal, maar is dit voldoende om iemand het land uit te zetten? Dat is een hele zware beslissing.” Datzelfde geldt voor de beschuldiging dat de imams in hun moskeeën rekrutering voor de jihad toestaan. „Het bewijs dat hier jongens zijn geronseld, is niet voldoende. Vast moet staan dat de imams wisten dat er ronselaars in de moskee waren en dat zij toestemming hebben gegeven om die jongeren te rekruteren,” licht Barkhuysen toe.

Het probleem bij dergelijke rechtszaken is dat niet alle AIVD-rapporten openbaar kunnen worden gemaakt, omdat de veiligheidsdienst haar bronnen en methode moet beschermen. Voor de rechter is het dan heel moeilijk om zelf te beoordelen of de imams een gevaar vormen voor de samenleving, zegt rechtsfilosoof Peter van Koppen van het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving in Leiden. „Het probleem is dat de kwaliteit van het AIVD-materiaal zo beroerd is. We moeten ze maar geloven op hun blauwe ogen.”

Verdonk moet wel met bewijsmateriaal komen, maar hoeft niet helemaal met de billen bloot, stelt Pieter Boeles, hoogleraar immigratierecht van de Universiteit Leiden. Naast het ambtsbericht van de AIVD beroept de minister zich op artikel 3.87 van het Vreemdelingenbesluit. Daarin staat dat uitzetting kan plaatsvinden als het gaat om 'gevaar voor de openbare orde indien zwaarwegende belangen naar het oordeel van de minister daartoe nopen'. Boeles: „De minister heeft behoorlijk wat vrijheid.” Imams in Nederland zijn verbijsterd over het besluit van Verdonk.

Bij de Vereniging Imams Nederland (VIN) zijn de drie imams die de minister het land wil uitzetten niet bekend. „Iedereen kan zich wel imam noemen en voor je het weet hebben 'de imams' het weer gedaan,” zegt VIN-vice-voorzitter Mohamed Ousalah. Als deze 'imams' de wet hebben overtreden had Verdonk naar de rechter moeten stappen, vindt hij. „Zo gaat dat in een rechtsstaat.”

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


do feb 24, 2005 3:43 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
phpBB.nl Vertaling