Het is nu wo jan 17, 2018 1:23 pm
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
 Ter Horst wil asielextremisme hard aanpakken 
Auteur Bericht
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Ter Horst wil asielextremisme hard aanpakken
Ter Horst wil asielextremisme hard aanpakken
Uitgegeven: 12 oktober 2009

DEN HAAG - Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wil de radicalisering van het verzet tegen opsluiten en uitzetten van vreemdelingen 'stevig aanpakken'.
© ANP

Dat zegt ze in een reactie op een onderzoek van inlichtingendienst AIVD, waarin de toename van dit soort extremisme wordt geconstateerd.

''Het illegaal verzet tegen het asiel- en vreemdelingenbeleid grijpt diep in de levens van slachtoffers en in de samenleving'', vindt de bewindsvrouw.

Burgemeesters hebben volgens haar verschillende mogelijkheden om het fenomeen bestuurlijk aan te pakken door bijvoorbeeld het opleggen van gebieds- en contactverboden en het reguleren of verbieden van demonstraties.

Subsidies

Ook kunnen gemeenten subsidies en vergunningen weigeren of intrekken.

''Verder worden strafbare acties van extremisten uiteraard strafrechtelijk aangepakt door de politie en het Openbaar Ministerie'', zegt Ter Horst. ''Voor de AIVD is asielgerelateerd extremisme een prioriteit vanwege de mogelijke dreiging voor de democratische rechtsorde.''

Het kabinet wil ook de weerbaarheid van gemeenten, bedrijven en instellingen tegen deze vorm van extremisme vergroten.

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


ma okt 12, 2009 6:15 pm
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Re: Ter Horst wil asielextremisme hard aanpakken
Wat ben ik nou weer? Een asielextremist??? En wat is er precies gevaarlijk aan mij of andere "asielextremisten?"

Voor zover ik weet wordt er af en toe bij een vluchtelingenbajes gedemonstreerd. De demonstranten proberen dan de mensen die binnen opgesloten zitten, een hart onder de riem te steken. Ze zitten er immers vast zonder dat ze iets gedaan hebben, alleen maar omdat ze het verkeerde papiertje hebben.
De meest vergaande acties die ik ken zijn kortdurende bezettingen. Er wordt aandacht gevraagd voor het feit dat deze opsluitingen in strijd zijn met de rechtsstaat en de mensenrechten.

Wat is daar extremistisch aan? Hoezo bedreig je daarmee de rechtsorde? Wie is er eigenlijk precies het slachtoffer?

Wat een verschrikkelijke waanzin.

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


ma okt 12, 2009 6:20 pm
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Re: Ter Horst wil asielextremisme hard aanpakken
Oh wacht, hier komt dat gewauwel vandaan:

Citaat:
AIVD waarschuwt voor asielactivisme
Uitgegeven: 12 oktober 2009

ZOETERMEER - Inlichtingendienst AIVD waarschuwt voor de toename van extremistisch geweld door tegenstanders van het opsluiten en uitzetten van vreemdelingen.
© ANP

Deze kleine groep mensen verzet zich op radicale wijze tegen het asiel- en vreemdelingenbeleid van de Nederlandse regering.

De inlichtingen- en veiligheidsdienst nam de afgelopen jaren steeds meer incidenten waar en de aard wordt steeds radicaler en agressiever, constateert de dienst na onderzoek.

Doelwit

Niet alleen de direct betrokken instanties zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en bijvoorbeeld gemeenteraden zijn doelwit van de extremisten.

Zelfs ontwerpers en bouwers van asielcentra worden op de korrel genomen. Iedereen die op een of andere manier betrokken kan zijn bij het asielbeleid, is een potentieel doelwit, aldus de AIVD.

Slachtoffer

De extremisten maken zich schuldig aan brandstichting, bekladdingen en bedreiging. Slachtoffer van deze intimidatie zijn mensen, zoals wethouders of directeuren van bijvoorbeeld bouwbedrijven.

Ook het bedrijf dat toiletpapier aan justitie levert en de drukkerij die voor het ministrie werkt, zijn doelwit geweest. Dit jaar zijn er al drie zogenoemde 'huisbezoeken' geweest. Daarbij worden bijvoorbeeld huizen en auto's beklad en beschadigd van directeuren van in de ogen van de extremisten 'foute bedrijven'.

Autobanden

In februari kreeg de directeur van EGM architecten uit Rotterdam zo'n 'huisbezoek'. Zijn woning werd beklad en zijn autobanden werden vernield.

Op Rotterdam Airport legden radicalen in augustus een bouwkeet op Rotterdam Airport in de as. Een actiegroep die zich Anarchist Fire noemt, claimde de brandstichting. Het terrein rond de keet is bestemd voor de bouw van een nieuw detentiecentrum voor asielzoekers.

''Bedrijven die zijn betrokken bij de planning, het ontwerp, de bouw en exploitatie van het detentiecentrum maken winst over de ruggen van mensen die er worden opgesloten om gedeporteerd te worden'', meldde de actiegroep.

Radicale acties

De AIVD vreest dat dit niet de laatste brandstichting zal zijn. Het gaat om enkele cellen, kleine groepjes van enkele personen, die de radicale acties uitvoeren. Die aanvallen lijken veel op die van extremistische dierenrechtenactivisten.

Hoeveel radicalen er precies achter de acties zitten, is niet duidelijk. Tot nu toe kon er namelijk nog geen extremist worden gepakt.

Toekomst

De inlichtingendienst heeft inmiddels met justitie (IND en DJI) en de marechaussee overlegd waar ze in de toekomst rekening mee moeten houden. Ook is gesproken over te nemen maatregelen die daaruit voortvloeien.


Jemig, er is dus een keer een ouwe bouwkeet in de fik gegaan, ergens een leus gespoten en er is een band lekgestoken. Ja, inderdaad, dan wordt de rechtsorde wel bedreigd. Laten we de demonstratievrijheid maar snel opschorten dan, met gebiedsverboden rondstrooien zodat die mensen in de vluchtelingenbajes lekker geen bezoek meer krijgen, en meteen iedereen tot terrorist benoemen en preventief vastzetten. Dat is tenminste goed voor de rechtsstaat.

Ik ben geen fan van iemand in zijn persoonlijke levenssfeer lastigvallen tijdens acties, en dus ook geen fan van banden van iemands persoonlijke auto lekprikken. Maar kom op zeg, waar gaat dit nou helemaal over, één auto? Probeer de daders gewoon te pakken en geef ze een boete ofzo.

Wat een gevaarlijke symboolpolitiek en incidentenuitmelkerij.

Ik waarschuw hierbij voor duckstadfundamentalisme. Duckstadfundamentalisten heb je in twee soorten:
De Duckstadburgers denken dat ze recht hebben op de ideale aangeharkte wereld, en dat als ze niet alles wat ze willen, onmiddellijk krijgen, dat dan iemand anders zijn schuld is, en nooit die van jezelf. Bij voorkeur de schuld van de gevestigde politiek, de linkse media, de asielzoekers, linkse activisten of, jawel, de Islam natuurlijk.
De Duckstadbestuurder vindt dat wij in een moderne samenleving wonen, waarin van alles achterhaald is. Achterhaald is bijvoorbeeld kraken, actievoeren, asielzoeken, kritiek hebben, of überhaupt iets anders willen dan de Duckstadbestuurder. Tegenover achterhaalde zaken biedt de Duckstadbestuurder, die heilig gelooft in de maakbare samenleving, één altijd werkend middel. Dit middel is de noodtoestand. Soms verklaar je letterlijk de noodtoestand, soms plaats je mensen buiten de normale toestand, bijvoorbeeld illegalen zonder mensenrechten, demonstranten zonder demonstratievrijheid - hoe dan ook, het werkt altijd.
Geen wonder dat het aanstormend talent Wilders zulke hoge ogen gooit in Duckstad. Hij wil niet alleen alles nog meer aanharken in Duckstad als de andere bestuurders al willen, hij doet ook nog eens net alsof hij geen bestuurder maar een burger is, een slachtoffer van al die stoute meneren. Maar uiteindelijk, nadat ze allemaal nog lang en niet al te gelukkig geleefd hadden, moest iedereen toegeven dat het verschil tussen Wilders en al die andere bestuurders eigenlijk nihil was...

Wat een kutsprookje zeg.

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


ma okt 12, 2009 6:26 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
phpBB.nl Vertaling