Het is nu za jan 20, 2018 3:16 am
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
 Balkenende wil verbod huwelijken neven en nichten 
Auteur Bericht
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Balkenende wil verbod huwelijken neven en nichten
Balkenende wil verbod huwelijken neven en nichten
Uitgegeven: 17 september 2009

DEN HAAG - Het kabinet wil een verbod op huwelijken tussen neven en nichten en zwaardere opleidingseisen voor importbruiden. Dat heeft premier Jan Peter Balkenende donderdag in de Tweede Kamer gezegd.
© ANP

Volgens de premier moet het verbod op neef-nichthuwelijk zowel gelden voor uit het buitenland gehaalde partners als voor mensen in Nederland. Voor dat laatste zet het kabinet in op een verbod in het Nederlands familierecht.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) zegt dat het gaat om alle nog te sluiten huwelijken van autochtonen en allochtonen. Terugwerkende kracht wordt echter niet toegepast.

Ze vindt het geen punt dat reeds gesloten huwelijken niettemin een beetje in een ander daglicht komen te staan. ''Je mag toch ook niet met je moeder trouwen.''

Tot 1970 was het overigens ook al verboden in Nederland, aldus de bewindsvrouw.

Allochtonen

Omdat huwelijken tussen neven en nichten eigenlijk alleen nog onder allochtonen plaatshebben, vaak ook als een soort opvang, heeft de nieuwe maatregel invloed op de toestroom van immigranten.

Het naar Nederland halen van een nicht om mee te trouwen, kan dan niet meer.

Inburgeringstoets

Verder wil Balkenende de inburgeringstoets voor mensen uit het buitenland vergelijkbaar maken met de in Nederland geldende leerplicht.

De Kamer zal hier later in een brief van minister Eberhard van der Laan (Integratie) over worden ingelicht.

CDA en PvdA dachten tot nog toe verschillend over de vraag of het moeilijker moet worden een buitenlandse bruid of bruidegom naar Nederland te halen.

Met de VVD en de PVV wil het CDA de regels aanscherpen, onder meer door een hogere opleidingseis. PvdA was met SP en GroenLinks tegen.

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


vr sep 18, 2009 2:51 am
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Re: Balkenende wil verbod huwelijken neven en nichten
Totaal belachelijk!
Huwelijken tussen neven en nichten worden dus alleen maar verboden vanwege immigratie. Logisch dat er niet meer argumenten zijn, want zelfs huwelijken tussen broers en zusters leiden tot veel minder inteeltschade en gehandicapte kinderen dan vroeger werd aangenomen, en tussen neef en nicht is het verwaarloosbaar. En waar broer met zus linke boel is omdat het om mensen uit hetzelfde gezin gaat, die dus grote onderlinge afhankelijkheid kennen, is dat bij neef en nicht niet het geval.

Maar ik mag dus niet meer met mijn nicht trouwen omdat er anders misschien een Marokkaan Nederland binnen komt... Idioot!

Albayrak doet haar onderbuik dan nog eens eer aan door te zeggen dat ze dan wel niets meer kan doen aan neven en nichten die eerder al getrouwd zijn, maar dat we ze met zijn allen vooral wel als een stel viezerikken moeten gaan beschouwen. Waar haal je het lef vandaan.

Meanwhile komt er nog iets veel belachelijkers aan. De opleidingseisen aan huwelijksmigranten wordt de nederlandse leerplicht. Oftewel, zonder minstens MBO kom je Nederland niet meer in.
Dat MBO of vergelijkbare opleidingen in een hoop landen niet eens bestaat, dat er nog veel meer landen zijn waar iets dergelijks wel bestaat maar waar alleen de rijken er heen kunnen, dat doet er blijkbaar niet toe. Of liever: dat doet er juist heel veel toe.

Want lieve mensen, van vadertje staat mag je gewoon niet meer verliefd worden als je op vakantie bent buiten Europa. Mensen van buiten Europa zijn domme viezerikken. Die mogen niet hier. Ook niet als ze heel graag wel een betere opleiding hadden gehad.

En voor wie nog twijfelt:

-De regels zijn op dit moment al zo streng dat maar 60% van de Nederlanders er aan zou voldoen, en dus 40% niet met een Nederlander zou mogen trouwen als ze uit het buitenland kwamen ipv van hier.
Dat wordt dus nu nog vele malen erger.

-Deze regels gelden voor de duidelijkheid niet alleen voor Turken en Marokkanen die met iemand uit het land van herkomst willen trouwen, maar voor iedereen, ook voor jou en je vakantieliefde.

Het lijkt me dat er maar snel een proces moet komen bij de Europese rechter wegens ongeoorloofde inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Een staat die bepaalt op wie je verliefd mag worden, waanzinnig.

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


vr sep 18, 2009 3:09 am
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Re: Balkenende wil verbod huwelijken neven en nichten
Hogere eisen voor huwelijksmigratie
Uitgegeven: 2 oktober 2009

DEN HAAG - Het kabinet wil hogere eisen stellen aan huwelijksmigratie. Zo wordt een in het buitenland gesloten huwelijk straks pas erkend als de importbruid of -bruidegom achttien jaar is. Nu ligt die grens nog op vijftien jaar.
© ANP

Dat hebben de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Eberhard van der Laan (Integratie) vrijdag aangekondigd.

Buitenlanders die uit een land komen waar mensen op hun 15e mogen trouwen, kunnen tot dusver ook in Nederland op die leeftijd in het huwelijksbootje stappen.

Meerdere landen hebben de minimumleeftijd voor toelating op grond van een huwelijk al verhoogd naar 21 jaar, vooral om daarmee uithuwelijking en gedwongen huwelijken te voorkomen.

Hirsch Ballin gaf aan dat het kabinet het recht op huwelijk respecteert, maar wil optreden tegen dwang en misbruik.

Inburgering

Het kabinet wil ook de eisen aan de inburgering van migranten verhogen. Er komen maatregelen om polygamie tegen te gaan en er komt meer controle om fraude en misbruik rond huwelijksmigratie te bestrijden.

Als wordt vermoed dat er sprake is van een schijnhuwelijk, worden beide partners straks mogelijk gelijktijdig verhoord voorafgaand aan het vertrek van de buitenlandse partner naar Nederland.

Integratie

Het kabinet wijst erop dat de integratie van een deel van de huwelijksmigranten achterblijft. De arbeidsparticipatie is iets toegenomen tot 25 procent, maar blijft ver achter op die van Nederlanders (67,5 procent).

Naar schatting in een kwart van de huwelijken wordt binnen de familie getrouwd of is sprake van een gedwongen huwelijk.

Eerder kondigde het kabinet al aan huwelijken tussen neven en nichten te verbieden. Huwelijken tussen bloedverwanten tot en met de derde en vierde graad zullen niet meer worden geaccepteerd als toelatingsgrond.

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


za okt 03, 2009 12:19 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
phpBB.nl Vertaling