Het is nu za jan 20, 2018 8:51 pm
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
 Fort Pannerden herkraakt! 
Auteur Bericht
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Fort Pannerden herkraakt!
Buurtbrief herkraak Fort Pannerden
Beste Doornenburgers,

Om te beginnen willen we jullie bedanken voor al jullie steun tijdens ons bestaan, en in het bijzonder in de moeilijke periode voor en tijdens de ontruiming. Het heeft ons enorm veel goeds gedaan dat er zo veel opkomst vanuit de buurt was, en dat we overduidelijk wat voor jullie hebben kunnen betekenen.

Nog steeds zijn we het oneens met de beslissing van de gemeente om te ontruimen. We hebben als kraakgroep altijd geprobeerd om zoveel mogelijk overleg met de gemeente te hebben, en om zo open mogelijk te zijn voor alle inwoners van Doornenburg en alle belangstellenden die in grote getale langs kwamen. Hoewel we ons altijd redelijk hebben opgesteld tegen de gemeente, vindt deze het nodig om ons met buitensporig machtsvertoon te ontruimen, Het feit dat we zijn ontruimd op bestemmingsplan heeft te maken met de wil van het gemeentebestuur, het is namelijk door de bestuursrechter aangeraden om te kijken naar mogelijkheden om een uitzondering te maken op dit bestemmingsplan.

Het verbaast ons dat de gemeente zo veel geld heeft gestoken in deze onnodige ontruiming, terwijl we als kraakgroep altijd hebben aangegeven dat we vrijwillig zouden vertrekken wanneer er een goed doortimmerd plan zou liggen vanuit de gemeente. Dit plan ligt er nog steeds niet, ook al wordt er naar de media beweerd dat er allerlei plannen met het fort zijn. Er zijn wel plannen, maar buiten het feit dat deze zijn afgekeurd door Provinciale Staten hebben wij nog geen enkel bewijs gezien dat deze haalbaar zijn. We hebben er geen vertrouwen in dat er op een redelijke termijn een andere bestemming aan het fort gegeven wordt. Om deze redenen hebben wij vannacht het fort opnieuw gekraakt.

We hopen met deze actie de gemeente duidelijk te maken dat we niet zomaar zes jaar werk en inzet voor het fort weggooien voor, opnieuw, jarenlange leegstand. We hebben dus alle intentie om onze activiteiten in het fort weer op te pakken. We gaan waarschijnlijk geen makkelijke tijden tegemoet, maar we hopen dat we jullie zo snel mogelijk weer zoals vanouds in het fort mogen ontvangen voor rondleidingen of een kop koffie!

Hopelijk tot snel,

Kraakgroep Fort Pannerden

Persbericht herkraak Fort Pannerden
Krakers hernemen Fort Pannerden
Veel steun buurtbewoners, protest tegen optreden politie en gemeente.

Zeker 80 krakers vanuit het hele land hebben vanavond om 21.00 uur Fort pannerden wederom ingenomen. Dit tot groot enthousiasme van buurtbewoners.
De herkraak is een protest tegen de manier waarop de gemeente lingewaard omgaat met de belangen van haar burgers en de gebroken beloftes om zorgvuldig om te gaan met de persoonlijke bezittingen van de krakers. In het Fort is inmiddels de ophaalbrug opgehaald en de toegangsweg wordt gebarricadeerd. Buurtbewoners zijn bezig de bezettingsploeg te voorzien van kaarsen en koffie. Kraker Titus “ we zijn vooral boos op de volstrekt belachelijke manier waarop de gemeente ons heeft behandeld. Blijkbaar tellen de belangen van bestuurders zwaarder als die van het Fort en buurtbewoners”

In het Fort troffen de krakers een grote chaos aan. Ondanks beloftes vanuit politie en gemeente zijn persoonlijke bezittingen die nog aanwezig waren in het fort vernield en overhoop gehaald. Foto’s daarvan verschijnen vannacht nog op het internet.
De krakers zijn echter vooral boos op de gemeente die de zakelijke belangen van enkele bestuurders zwaarder weegt dan de belangen van het monumentale fort, de buurtbewoners en de bewoners van het Fort. Het pand werd ontruimd omdat er niet gewoond zou mogen worden, waarop de gemeente doodleuk aankondigde er antikrakers in te gaan laten wonen. De bewakers die het Fort tot vanavond bewaakten lijken ook geen oog te hebben voor de veiligheid in de buurt. Elke sociale controle in het omliggende gebied ontbrak. Buurtbewoners zijn dan ook erg blij dat de krakers weer terug zijn en hopen dat de gemeente ditmaal een fatsoenlijk gesprek aanknoopt met de krakers en elk machtsvertoon achterwege laat.

Op dit moment zijn er 10 agenten aanwezig aan het begin van de toegangsweg van het fort. Hen wordt de toegang geblokkeerd door een deel van de krakers. De politie meldt dat er hoe dan ook weer ontruimd gaat worden. Woordvoerder Titus: “We zijn weer binnen en daar kunnen jullie niks aan doen, haal het leger er maar weer bij als jullie ons eruit willen hebben"

Intentie Gemeente Lingewaard
De gemeente is zonder enige respect omgegaan met inboedel van het fort. Kachels liggen door de gangen, persoonlijk post en spullen zijn allemaal open gemaakt en doorgekeken, boeken uit de kasten gerukt en over de vloer gesmeerd. Verder is er geen enkele aanwijzing dat er ook maar iets met het fort ging gebeuren, de gemeente heeft zelfs de moeite niet genomen om de rotzooi de ze gemaakt heeft met de ontruiming op de ruimen.
Hier vast enige foto's van hoe sommige dingen werden aangetrofen:

Afbeelding

Afbeelding
slaapkamer na opruimen gemeente

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


ma nov 27, 2006 1:10 am
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Fort Pannerden herkraakt!
Afbeelding

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


ma nov 27, 2006 1:10 am
Profiel WWW
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr jan 10, 2003 7:01 pm
Berichten: 8759
Woonplaats: Tiel
Bericht Fort Pannerden herkraakt!
Gaaf dat het fort, na de moeite die er geweest is om het te ontruimen, weer herkraakt is :)

_________________
Piracy - Now Playing at a Website near you...


ma nov 27, 2006 1:17 am
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht Fort Pannerden herkraakt!
Echt wel!

Volgens het NOS journaal heeft de gemeente vanochtend een noodbevel afgekondigd waarin stond dat niemand in de omgeving van het fort mocht komen (en dus een hoop mensen gegijzeld werden in hun eigen huis in de buurt van het fort). Na een paar uur bleek dat hun bevolking zich geen zier aantrok van het noodbevel, en werd het daarom volgens de NOS maar weer ingetrokken... :)

De gemeente en Staatsbosbeweer hebben aangekondigd dat ze hoe dan ook deze week nog gaan ontruimen. De erfpachter van het Fort wordt daarmee opnieuw buiten spel gezet. Er is zoals je boven al kunt lezen geen bestemming voor het fort, wat door de gemeente ontruimd werd op een verouderd bestemmingsplan waarin stond dat er geen bewoning mag plaatsvinden, waarna de gemeente er wel kraakwachten in wilde laten wonen....

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


ma nov 27, 2006 1:32 am
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
phpBB.nl Vertaling