Het is nu za okt 21, 2017 2:21 pm
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 heksenjacht op pedo's 
Auteur Bericht
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht heksenjacht op pedo's
Zoals je wel in het nieuws zal hebben gelezen is er in Eindhoven een nieuw heksenjachtje uitgebroken op pedoseksuelen. Dit artikel stond in het Eindhovens Dagblad:

Citaat:
Chemische castratie of levenslang

door Jack Keijzer. vrijdag 06 november 2009 | 02:44 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 06 november 2009 | 11:08

Demonstratie tegen de terugkeer van pedoseksueel S. van der Velde in Eindhoven. foto Jurriaan Balke

Er is veel commotie ontstaan over de vrijlating van een Eindhovense pedoseksueel. Volkomen begrijpelijk, want het idee dat een man met een dergelijke afwijking mogelijk opnieuw in aanraking zou kunnen komen met kinderen is buitengewoon beangstigend.

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat pedoseksuelen een hoog recidivepercentage hebben. Bovendien kun je door iemand te behandelen niet zijn drang naar seks met kinderen wegnemen. Ook dit is door het Trimbos Instituut bevestigd.

Dat zijn feiten waar de maatschappij niet onderuit kan. Het zal je nieuwe buurman worden; logisch dat er onrust komt. Te meer daar bekend is dat deze man eerder is veroordeeld voor ontucht met een 15-jarig jochie. Na uitzitting van zijn straf heeft hij dus een tweede kans gekregen, maar verprutst. Terecht dat burgemeester Rob van Gijzel niet stond te juichen dat de man weer in Eindhoven wil gaan wonen.

Dat de man vervolgens met naam en toenaam op internet komt, is voor de persoon in kwestie ronduit vervelend maar de kinderen in Eindhoven moeten maximaal beschermd worden.

De man heeft de reclassering beloofd geen 'rare dingen' meer te zullen doen. Welke waarde moeten wij aan zo'n belofte hechten? We doen er goed aan ons te realiseren dat ontuchtelijke handelingen voor een kind langdurige traumatiserende gevolgen kunnen hebben. En niet alleen het kind is slachtoffer, óók de naaste familieleden en toekomstige vriendjes en vriendinnetjes. Het levensgeluk van deze kinderen staat op het spel. En we weten allemaal wat een kind kan doen als het zich ongelukkig of niet begrepen voelt. De ultieme gedachte kan zo maar zelfdoding zijn.

Het is om die reden dat ik de beslissing van de voorzieningenrechter in Den Bosch betreur. De rechter is het eens met burgemeester Van Gijzel dat de man opnieuw een zedendelict kan plegen maar verwacht niet dat de openbare orde in het geding zal komen. Je zou bijna denken dat het recht op veiligheid van burgers van minder belang is dan de openbare orde.

Hoe is het mogelijk dat een rechter de man gewoon in Eindhoven tussen de vele kinderen wil laten wonen? Neemt de rechtbank hier niet een erg groot risico?

De samenleving – kinderen in het bijzonder – loopt ernstige risico's als dergelijke mensen na het uitzitten van hun straf weer in volle vrijheid van het leven kunnen genieten. Het Burgercomité is zich er absoluut van bewust dat risico's onmogelijk tot nul gereduceerd kunnen worden. Maar de overheid moet er wel alles aan doen om kans op herhaling te voorkomen. Van alle 'kwade oplossingen' is chemische castratie het beste. Laat dergelijke patiënten de keuze: chemische castratie en vrijlating óf levenslang opgesloten blijven in een kliniek.

In de Van der Hoeven-kliniek in Utrecht wordt het middel met regelmaat toegepast. Het blijkt geen wondermiddel, maar feit is dat de seksuele impulsen drastisch worden verminderen.

Het zou pedoseksuelen sieren als zij zich vrijwillig chemisch laten castreren en instemmen met het dragen van een enkelband. Dan geef je blijk dat het je menens is en is het niet meer nodig dat je met naam en toenaam in allerlei publicaties terecht komt. Dan hebben alle partijen er alles aan gedaan om de risico's tot bijna nul te beperken. Dat komt bepaald anders over dan het antwoord dat de Eindhovenaar nu gaf op de vraag of hij zich schuldig voelt: "Ach, zolang er geen definitieve uitspraak is, is er geen sprake van definitieve slachtoffers".


Jack Keizer is lid van het door oud-Tweede Kamerlid Joost Eerdmans opgericht Burgercomité tegen onrecht.


Mijn reactie in de online krant:

U heeft helemaal gelijk!
Overigens zou dit niet alleen voor sexuele misdrijven moeten gelden, maar ook voor bijvoorbeeld diefstal.
Zoals wij allemaal weten stelen de meeste jongeren minstens eens in hun leven iets, al is het maar een enkele snoepreep. Maar, en dat is belangrijk, maar liefst 50 tot 70% recidiveert, terwijl dat bij pedoseksuelen maar 10 tot 20% is.
Het is dus hoog tijd voor actie!

Ik stel voor dat we alle jongeren die ooit iets hebben gestolen, zeg maar gewoon álle jongeren, ofwel levenslang geven, ofwel hun armen definitief verlammen met een chemisch middel.
We moeten onze samenleving beveiligen!! Dit kan echt niet langer zo.
Oproepen tot levenslang of chemische behandeling hebben natuurlijk niets met tendentieuze onderbuikpraatjes te maken, en evenmin met het feit dat Eerdmans wethouder is en hoopt op veel goedkope stemmen voor zijn partijtje.

Beste heer Keizer, u verricht fantastisch werk. Hoe kan ik lid worden van uw organisatie?

Bronnen voor de recidive cijfers:
http://www.wodc.nl/images/ob220_Volledi ... -58467.pdf
http://media.leidenuniv.nl/legacy/hilde ... e-2009.pdf

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


za nov 07, 2009 6:42 am
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
phpBB.nl Vertaling