Think Quest
http://forum.thinkq.nl/

Digitaal burgerinitiatief niet geldig
http://forum.thinkq.nl/viewtopic.php?f=29&t=7903
Pagina 1 van 1

Auteur:  Sam33 [ vr maart 21, 2008 3:29 pm ]
Berichttitel:  Digitaal burgerinitiatief niet geldig

DEN HAAG - Een burgerinitiatief om de Tweede Kamer de sluitingstijden van uitgaansgelegenheden te laten herzien, wordt niet behandeld. Alleen papieren handtekeningen zijn geldig, terwijl Vroegopstap digitale steunbetuigingen verzamelde.

In het hele land zouden caf├ęs en discotheken om 2 uur de deuren moeten sluiten. Na 11 uur 's avonds mogen ze stappers die jonger zijn dan 18 jaar niet meer binnen laten, zo meende burgerinitiatief Vroegopstap.

Internet

Met een burgerinitiatief kan een voorstel op de agenda van de Kamer worden geplaatst. De initiatiefnemers van Vroegopstap verzamelden via internet 120 duizend steunbetuigingen, die dinsdag zijn aangeboden aan de Tweede Kamer.

Voorzitter Johan Remkes (VVD) van de commissie die gaat over de burgerinitiatieven, gaf meteen aan dat dit voorstel de Kamer niet haalt. Het gaat om digitale handtekeningen, terwijl papieren handtekeningen vereist zijn. Het aantal krabbels is wel meer dan genoeg: voor een burgerinitiatief zijn er 40 duizend nodig.

CDA

Het CDA omarmt de actie Vroegopstap, die een groep Friese ouders een jaar geleden begon. Volgens CDA-Kamerlid Mirjam Sterk valt er wel een mouw te passen aan het formele bezwaar tegen het burgerinitiatief.

Dat de Tweede Kamer in december nog sprak over het beleid van het kabinet om drankgebruik onder jongeren terug te dringen, is volgens haar ook geen belemmering. De Kamer sprak toen niet uitdrukkelijk over Vroegopstap. Een onderwerp van een burgerinitiatief mag de laatste twee jaar niet in de Kamer aan de orde zijn geweest.

Initiatiefwet

Mocht een landelijke sluitingstijd voor de horeca niet op de agenda van de Kamer komen, dan overweegt het CDA het voorstel zelf naar zich toe te trekken in de vorm van een initiatiefwetsvoorstel of -nota.

Tegen

De PvdA is geen voorstander van landelijk vastgelegde sluitingstijden voor de horeca omdat het uitgaansleven "in Amsterdam heel anders is dan in Tytsjerksteradeel", zoals PvdA'er Lea Bouwmeester het uitdrukte.

Auteur:  Sam33 [ vr maart 21, 2008 3:30 pm ]
Berichttitel:  Re: Digitaal burgerinitiatief niet geldig

Haha! Nou maar hopen dat de rest van die klojo's het CDA niet aan een meerderheid helpen.

Auteur:  Japjongetje [ za maart 22, 2008 3:09 pm ]
Berichttitel:  Re: Digitaal burgerinitiatief niet geldig

Sluiten om 2 uur??? Dan begint het feest net!! :D

Auteur:  Sam33 [ di maart 25, 2008 4:13 am ]
Berichttitel:  Re: Digitaal burgerinitiatief niet geldig

Dat bedoel ik. En dat er kinderen zijn waar dat te laat voor is, nou prima, daar kunnen die ouders dan toch wat aan doen, in plaats van hun opvoedende taak af te schuiven op de overheid? En meanwhile ons 20/30/40ers ook maar even het leven zuur te maken?

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/