Think Quest
http://forum.thinkq.nl/

Gevangenen overgeplaatst na opstand Haarlem
http://forum.thinkq.nl/viewtopic.php?f=2&t=10308
Pagina 1 van 1

Auteur:  Sam33 [ wo okt 13, 2010 2:06 pm ]
Berichttitel:  Gevangenen overgeplaatst na opstand Haarlem

Gevangenen overgeplaatst na opstand Haarlem
Uitgegeven: 13 oktober 2010
HAARLEM - Een flink aantal gevangenen van de Koepelgevangenis in Haarlem is overgeplaatst, nadat ze zondag in opstand kwamen tegen een nieuw, strenger regime.


Dat bevestigde een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen woensdag naar aanleiding van een bericht hierover in het Haarlems Dagblad.

De gevangenen wilden zondagavond na het luchten niet meer terug naar hun cel. Dat gebeurde uit protest tegen de invoering van een nieuw landelijk dag-, weekeinde- en avondprogramma.

Hierdoor is het tijdelijk voor gedetineerden niet mogelijk in de weekeinden in de Koepel bezoek te ontvangen.

Onaanvaardbaar

De directie van de Koepelgevangenis vond het protest onaanvaardbaar en liet een deel van de opstandige gevangenen overplaatsen naar andere strafinrichtingen.

Om hoeveel overplaatsingen het precies gaat, wilde de woordvoerder niet zeggen. Wel dat het meer dan tien gedetineerden betrof. Of en wanneer zij terugkeren naar Haarlem, wordt nog bekeken.

Rust

De rust in de Koepel is hersteld volgens de woordvoerder. In alle gevangenissen van Nederland worden de programma's gelijkgeschakeld.

Nu het nieuwe dagprogramma in Haarlem is ingevoerd, is begin volgend jaar het nieuwe programma voor de avonden en weekeinden aan de beurt.

''Dan is het voor gedetineerden in de Koepel weer mogelijk om bezoek te ontvangen in de weekeinden'', aldus de woordvoerder.

Auteur:  Sam33 [ wo okt 13, 2010 2:12 pm ]
Berichttitel:  Re: Gevangenen overgeplaatst na opstand Haarlem

Ik kan me eigenlijk goed voorstellen dat je kwaad wordt als een stel bureaucraten zonder enige goede reden besluiten dat je minstens een kwart jaar (misschien veel langer?) geen bezoek mag krijgen in het weekend. Want dat betekent in veel gevallen dat je gewoon geen bezoek meer mag krijgen, punt. Dat bezoek moet ook werken.
Minstens een kwart jaar je vrouw en je kinderen niet meer zien, omdat... Ja, waarom eigenlijk? Vanwege bureaucratisch gezever over een landelijk gelijkgeschakeld programma? Waarom dan niet in één keer dat programma, waarom maanden wachten?
Het klinkt mij als een flinke portie machtsmisbruik in de oren.

En mensen die nog steeds denken dat de bajes een hotel is, nou die moeten het misschien eens uitproberen.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/