Think Quest
http://forum.thinkq.nl/

Kerk voor 'ietsisten'
http://forum.thinkq.nl/viewtopic.php?f=17&t=8280
Pagina 1 van 1

Auteur:  Sam33 [ za jun 20, 2009 3:51 pm ]
Berichttitel:  Kerk voor 'ietsisten'

Kerk voor 'ietsisten'
vrijdag 19 juni 2009

SINT OEDENRODE - Er moet een kerk komen voor 'ietsisten', mensen die geen waarde meer hechten aan oude dogma's en veronderstelde geloofszekerheden maar wel geloven dat er 'iets' is. Dat heeft Joan Elkerbout uit Sint Oedenrode gezegd. Elkerbout wordt zaterdag in New York gewijd als dominee die alle religieuze gezindten kan bedienen.


,,Ik ben niet opgeleid in één religie, maar in alle'', zegt Elkerbout vrijdag in Trouw.

De domineesdochter wordt met de wijding in New York de eerste interreligieuze dominee van Nederland. In september wil ze een interreligieus kerkgenootschap beginnen waarin ze een relatie wil leggen met de spirit, de natuur, God of 'Iets'.

Auteur:  menno201 [ di jun 23, 2009 9:11 pm ]
Berichttitel:  Re: Kerk voor 'ietsisten'

Ietsisten geloven wel dat er 'iets' is, maar willen ze daar ook iets mee doen?

Auteur:  Sam33 [ vr jun 26, 2009 2:25 am ]
Berichttitel:  Re: Kerk voor 'ietsisten'

Hmm, lastig. Als ietsist zijnde doe je al wat, je gelooft namelijk dat er iets is. Maar je er in verdiepen is natuurlijk niet zo'n goed idee. Voor je het weet is je geloof veel duidelijker omschreven, en geloof je in God, Allah, de crisis of in vrije liefde. En dan ben je dus eigenlijk van je geloof gevallen als ietsist.

Maar de problemen van de ietsist zijn niets vergeleken met de problemen van het lijdend voorwerp van een ander sterk opkomend geloof:

The saddest god of all is the atheïst god. Even amongst the billions of his followers there is not one who believes in him.(hmm, volgens mij mijn beste én flauwste one liner tot nu toe. Waarom in het Engels? Ik bedacht hem vanavond tijdens een engelstalig spel.)

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/