Het is nu zo jan 21, 2018 6:21 pm
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
 Polygamie 
Auteur Bericht
Wannabe

Geregistreerd: vr jan 17, 2003 10:36 am
Berichten: 8
Bericht Polygamie
 • (1) Islaam heeft polygamie niet geintroduceert. Tevens propageert al-Islaam geen polygamie alszijnde een daad waar iedere moslim zich voor in zou moeten spannen, maar verbiedt het ook niet. Al-Islaam staat polygamie toe. Ongelimiteerde polygamie wordt in de meeste gemeenschappen over de hele wereld in iedere tijdperk gepraktiseert. Al-Islaam heeft het gereguleert door een maximum aan het aantal vrouwen te stellen, met verantwoordelijkheden en verplichtingen.

 • (2) Monogamie in het Westen, komt uit Griekenland en Rome, waar mannen van de wet niet meer dan 1 vrouw mochten hebben. Maar vrij waren om zoveel minaressen te hebben, van onder de slavinnen, als dat zij wensten. In het hedendaagse Westen, hebben veel getrouwde mannen buitenechtelijke relaties met minaressen, vriendinnen en prostituees. Dus het stellen dat het Westen monogaam zou zijn, is een valse stelling.

 • (3) Irrationele monogamie. Als een man wenst om een tweede vrouw te nemen, die hij wil verzorgen, en waarvan de kinderen zijn naam dragen, en hen onderhoud, zo'n man wordt als crimineel gezien. Die veroordeeld kan worden tot een gevangenisstraf. Echter, wanneer hij meerdere minaressen en illegale kinderen erop nahoudt, dan is zijn relatie legaal.

 • (4) In feite is polygamie toe staan, verstandig. Over het algemeen bestaat er een meerderheid aan vrouwen.[1] Deze meerderheid aan vrouwen is een gevolg van het sterven van mannen in tijden van oorlog, gewelddadige delicten en het ouder worden van de vrouw.[2] De toename aan homoseksualiteit verergert het nog meer. Als het systeem geen rekening houdt met hetgeen dat nodig is voor een meerderheid aan vrouwen, leidt dit tot corruptie in de samenleving.

  Bijvoorbeeld, het Duitsland na de Tweede Wereld Oorlog; toen suggesties om polygamie te legaliseren door de kerk verworpen werd. Wat leidde tot de legalisering van prostitutie. Duitse prostituees die als werknemers/ondernemers werden, net zoals in ieder ander vak. Zij hebben verzekeringen en betalen belastingen zoals ieder andere burger. Bovendien, het aantal gesloten huwelijken daalt aanhoudend, doordat iedere nieuwe generatie het instituut huwelijk steeds meer als irrelevant beschouwt.

 • (5) Westerse antropologen beweren dat polygamie een genetische gevaar vormt, waarbij de sterkste genen van de generatie door worden gegeven. Zoals bij de leeuwenkoning; de sterkste van de groep, monopoliseert de vrouwen opdat van de nieuwe generatie jongelingen, van zijn nageslacht komen.

 • (6) Gereguleerde polygamie voorkomt het verspreiden van ziektes als Herpis en AIDS. Zulke schadelijke ziekten verspreiden zich cummulatief in de gemeenschappen, waar een tweede huwelijk verboden is. (Deze (geslachts-) ziekten zorgen ook voor een toename aan onvruchtbaarheid.)

 • (7) Polygamie beschermt de belangen van vrouwen en kinderen in een gemeenschap. Mannen, in de Westerse samenleving, maken de wetten. Zij houden polygamie illegaal opdat het hen vrijwaart van verantwoordelijkheid. Gelegaliseerde polygamie vereist namelijk van hen dat ze hun inkomsten delen met zowel de vrouw als het nageslacht. Monogamie staat hen toe om buitenechtelijke relaties te hebben zonder economische consequenties.

 • (8) In de Moslim-gemeenschap praktiseert slechts een kleine minderheid polygamie. Ondanks dat polygamie legaal is in Islamitissche landen, praktiseren slechts 10-15% van de moslims in deze landen polygamie. Ondanks dat de meerderheid van de mannen zich wel meer dan 1 vrouw zou wensen, kunnen zij de uitgave voor het onderhoud van meer dan 1 familie zich niet veroorloven. Zelfs degenen die hier financieel capabel voor zijn, zijn vaak terughoudend vanwege de psychologische lasten van het onderhouden van meerdere families/vrouwen. De familie problemen en huwelijksruzies verdubbelen zich in 'pluriforme' huwelijken.

 • (9) In vele Islamitische landen zijn er voorwaarden gesteld aan polygamie. Zoals bijvoorbeeld in Egypte, daar moet de toestemming van de eerste vrouw verkregen worden. Deze en gelijksoortige voorwaarden zijn het resultaat van kolonistische dominantie (meestal uit het Westen). Bijna geen 1 vrouw zal haar man toestemming geven om een tweede vrouw te nemen. Zo'n voorwaarde negeert in feite de toestemming die Allaah geeft in de Qor-aan.

 • (10) Anderen hebben polygamie geaccepteerd op voorwaarde dat het niet om de 'lust' gaat. Zoals wanneer de vrouw ziek is, of niet in staat is om kinderen te baren, of tekort schiet in het bevredigen van de seksuele verlangens van de man enz., dan is het nemen van een tweede vrouw acceptabel. Anderszins gaat het om de 'lust' van de man en is het dus niet acceptabel. De realiteit is dat 'lust' een factor was bij de toetreding in het huwelijk met de eerste vrouw. Waarom is het dan bij de eerste acceptabel en bij de tweede niet? Zoals al eerder aangegeven bestaat het verlangen naar polygamie in de natuur van mannen. Door dit te dwarsbommen met zulke voorwaarden, leidt dat alleen maar tot een gecorrumpeerde samenleving.

 • (11) Feministen zouden in opstand kunnen komen tegen deze 'mannen-recht', door te stellen dat ook de vrouwen polygamie mogen praktiseren. Echter, een vrouw die vier mannen huwt heeft als gevolg een toename aan problemen van het 'overschot' aan vrouwen. Bovendien, geen kind zou het accepteren dat zijn/haar moeder de vader identificeert op de 'innie minnie mutte' methode. Laat staan de problemen als gevolg van het gemis aan 1 vader-figuur/rol.

 • (12) De vraag die over blijft is, "Als God goed is en het goede wenst voor Zijn schepselen, waarom staat Hij dan iets toe wat schadelijk zou zijn voor de meeste vrouwen?" Voorgeschreven wetten zijn voor een gemeenschap in zijn geheel, voor maximale voordeel. Als een bepaalde wet voordeel brengt aan de meerderheid van de gemeenschap, maar nadelig is voor een kleine minderheid, in de wetenschap dat met het gemis hieraan het nadelig zou zijn voor iedereen, dan krijgt het algemene welzijn van de gemeenschap voorrang.


En Allaah weet het het best.


Voetnoten:

[1] Rusland: 47.1% man en 53.9% vrouw. Engeland: 48.6% man en 51.5% vrouw. VS: 48.8% man en 51.2% vrouw. Brazilie: 49.7% man en 50.27% vrouw. (The New Encyclopeadia Britannica, vol. 17, pp. 34, 270, 244) Uitzonderingen in China en India als gevolg van een wijdverspreide kindermoord op nationale schaal.

[2] Volgens het Centrum voor Gezondheids Statistieken, hebben vrouwen vandaag de dag een geschatte leeftijd om 77.9 jaar oud te kunnen worden. Terwijl mannen 70.3 jaar oud worden.

_________________
"Wise people learn more from fools than fools from the wise."


wo okt 20, 2004 11:53 am
Profiel WWW
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 19, 2002 1:41 pm
Berichten: 2510
Woonplaats: Leiden
Bericht 
Zitten een hoop gevaarlijke onzin tussen. Zoals de toename van homoseksualiteit, wat volgens mij ten eerste niet zo is en ten tweede omdat er ook homoseksuele vrouwen zijn (die het vrouwen 'overschot' aanpakken). Er zijn bovendien ook veel singles, die single willen zijn of geen geschikte partner hebben gevonden. Dat in veel landen vrouwen toestemming moeten geven lijkt mij volledig terrecht, bovendien zie ik niet in waarom dat tegen de Islam in zou gaan. In de Islam staat dat polygamie-onder voorwaarden-toegestaan is, niet dat het moet!

Wat heeft de gemeenschap er aan als vrouwen tegen hun zin hun man moeten delen?

(Overigens is polygamie in de bijbel ook veel voorkomend en er staat niet in dat het niet meer mag.)

Overigens ziet deze tekst (en andere teksten ook) er erg gecopy-past uit. In ieder geval niet erg duidelijk wat je er zelf van vind en waarom je het plaatst. Zou je dat kunnen toelichten BiL@L?

_________________
Lief, schattig en gevoelig: laat ik daar eens wat mee gaan doen!


wo okt 20, 2004 12:31 pm
Profiel
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht 
Erg interessant om deze argumenten te lezen. Ik ben het met de meeste overigens absoluut niet eens, hoewel ik zelf polygaam ben.

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


ma okt 25, 2004 3:42 am
Profiel WWW
Moderate Poster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo sep 11, 2002 12:04 am
Berichten: 486
Woonplaats: Amsterdam
Bericht 
Pfff, ik kan hieruit alleen maar concluderen dat Allah er weinig kaas van heeft gegeten.

_________________
Moemboekjes maken je blij.


ma nov 15, 2004 10:03 pm
Profiel WWW
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 19, 2002 1:41 pm
Berichten: 2510
Woonplaats: Leiden
Bericht 
Wie zegt dat dat Gods woord is?

_________________
Lief, schattig en gevoelig: laat ik daar eens wat mee gaan doen!


di nov 16, 2004 11:00 am
Profiel
Junior Lid

Geregistreerd: vr dec 10, 2004 1:20 pm
Berichten: 24
Bericht 
Er zijn meer argumenten voor polyandrie dan voor polygynie. Bijvoorbeeld: overbevolking, de noden van mannen (mannen zonder vrouw sterven eerder).
Polygamie is in de islam voorgeschreven om aan veel kanonnenvlees voor de heilige oorlog te komen en op deze manier de niet-moslims door een hoog kindertal te overvleugelen.


vr dec 10, 2004 1:42 pm
Profiel WWW
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma okt 21, 2002 3:09 pm
Berichten: 1635
Bericht 
whatever ongelovige... :?

_________________
Afbeelding


vr dec 10, 2004 2:31 pm
Profiel WWW
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 19, 2002 1:41 pm
Berichten: 2510
Woonplaats: Leiden
Bericht 
Toegestaan is wel ff wat anders dan voorgeschreven. Bovendien bestaat polygamie al veel langer dan de Islam.

_________________
Lief, schattig en gevoelig: laat ik daar eens wat mee gaan doen!


vr dec 10, 2004 4:08 pm
Profiel
Junior Lid

Geregistreerd: vr dec 10, 2004 1:20 pm
Berichten: 24
Bericht 
Rascisme en discriminatie toestaan is wat anders dan racisme en discriminatie voorschrijven.


za dec 11, 2004 2:24 pm
Profiel WWW
ere-allochtoon
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za nov 02, 2002 5:30 am
Berichten: 7534
Woonplaats: Eindhoven
Bericht 
Wat is dat toch met extreem rechtse en nationalistische figuren, dat ze hun eigen taal maar niet willen leren...
Het is racisme, niet rascisme Germen. Zou je nu weer op je eigen webstek verder willen klooien?

_________________
Illegaal ben je niet, illegaal wordt je gemaakt.


zo dec 12, 2004 2:01 am
Profiel WWW
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 19, 2002 1:41 pm
Berichten: 2510
Woonplaats: Leiden
Bericht 
Maar ja, je schrijft wel weer fascisme, als ik het goed heb onthouden. Erg verwarrend allemaal...

Bovendien is het appels met peren vergelijken. Je kunt kiezen voor polygamie zonder anderen daarmee schade te berokkenen, met discriminatie raak je anderen wel.

_________________
Lief, schattig en gevoelig: laat ik daar eens wat mee gaan doen!


zo dec 12, 2004 2:56 pm
Profiel
Junior Lid

Geregistreerd: vr dec 10, 2004 1:20 pm
Berichten: 24
Bericht 
Ten eerste: ik heet Ongelovige. Dingen aannemen zonder bewijs heet geloof, een funeste gewoonte.
Ten tweede: hoe kom je er bij dat ik nationalistisch ben? Blijkt dat ook maar uit één van mijn posts? Altijd maar weer met oordelen klaarstaan. Vermoeiend is dat.
Ten derde: ik typte blind waardoor ik de eerste keer per abuis rascisme intikte.
Ten vierde: polygamie is op zich niet discriminerend, maar polygamie alleen aan mannen van het eigen geloof toestaan, zoals bij je geliefde islam het geval is is dat zeer zeker wel.
ten vijfde: als ik het zo hoor kan zeker Sam33 maar beter moslim worden. Hij doet dan afstand van zijn verderfelijke identiteit als witte man en wordt deel van een "onderdrukte" groep. Hij zal dan voor eeuwig van zijn knagende geweten verlost worden en kan zijn leefgewoonten, zoals anderen overtuigen van het eigen onverbiddelijke gelijk, het strijden tegen het establishment en met veel vrouwen naar bed gaan, met exclusief gebruiksrecht nog wel, met volle overtuiging voortzetten.


zo dec 12, 2004 5:52 pm
Profiel WWW
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 19, 2002 1:41 pm
Berichten: 2510
Woonplaats: Leiden
Bericht 
Dingen aannemen zonder bewijs doet iedereen. Mensen kunnen geloven dat God niet bestaat, maar daarvoor is geen bewijs.

Binnen de Islam bestaan een soort huwelijkscontracten. Een vrouw kan daarin bijv. opnemen dat haar man alleen nog een keer mag trouwen als zij daarvoor haar toestemming geeft. Dat gaat in de praktijk lang niet altijd zo, maar dat ligt dan toch echt aan de cultuur.

Sam is volgens mij een onverbeterlijke atheist... :)

_________________
Lief, schattig en gevoelig: laat ik daar eens wat mee gaan doen!


ma dec 13, 2004 11:04 am
Profiel
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr jan 10, 2003 7:01 pm
Berichten: 8759
Woonplaats: Tiel
Bericht 
Maar er is nog hoop voor Sam :D

http://www.solcon.nl/langeveld/keerpunt ... theist.htm

_________________
Piracy - Now Playing at a Website near you...


ma dec 13, 2004 11:31 am
Profiel WWW
Addicted
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 19, 2002 1:41 pm
Berichten: 2510
Woonplaats: Leiden
Bericht 
:lol:

_________________
Lief, schattig en gevoelig: laat ik daar eens wat mee gaan doen!


ma dec 13, 2004 5:41 pm
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
phpBB.nl Vertaling